Recepten uit de Indische Keuken - ontdekt met ons de heerlijkste Indische gerechten

Javaanse kerriesoep

Ingredienten

  • 250 g gaar kippevlees
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel djahé
  • 1 theelepel laos
  • ½ theelepel sambal oelek
  • 1 l kippenbouillon
  • ½ rode paprika
  • 1 theelepel citroensap

Beschrijving

  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Fruit de ui in de olie en voeg de knoflook, het kerriepoeder, de djahé, laos en sambal toe.
  • Schep alles goed om en voeg vervolgens de bouillon toe.
  • Laat het geheel aan de kook komen.
  • Snijd de paprika en het kippenvlees fijn en doe deze in de soep.
  • Laat de soep nog 2 minuten koken en voeg het citroensap toe.

Indische kippensoep

Ingredienten

  • 2 kipfilets, in stukjes
  • 1 pakje boemboe ajam paniki (Conimex)
  • 50 g taugé
  • 1 prei, in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 eieren, hardgekookt

Beschrijving

  • Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak hierin de ui end de knoflook lichtbruin.
  • Voeg de gesneden kip, de boemboe en 1 liter water toe en breng aan de kook.
  • Laat de bouillon ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
  • Schep op een bord en leg in het midden wat fijne prei-ringetjes en taugé op de soep.
  • Leg hierop een in de lengte gehalveerd hardgekookt ei.
  • Wijnadvies: Hardys Sailing Colombard-Chardonnay South Eastern Australia

Abon (Indonesisch rundvlees gerecht)

Rundvleesgerecht gemaakt van magere runderlappen

Ingrediënten

  • 250 gram rundvlees
  • 1 daon salam
  • 1 schijfje laos
  • zout
  • 1 dl santen
  • asam
  • goela djawa (donkere suiker)
  • olie

Bereidingswijze

  • Vlees gaar koken in 0,25l water, met het salamblad, het schijfje laos en wat zout.
  • Haal met een paar vorken het vlees uit elkaar en week het een half uurtje in een mengsel van de santen, asam, wat goela dwaja suiker en wat zout.
  • Dep het vlees droog na het weken en bak het in enkele eetlepels hete olie.

Garnalen cocktail

een mengelmoes van garnalen en andere ingredienten (voor ongeveer 4 personen)

Ingrediënten:

  • 200 gram garnalen
  • 1,5 banaan
  • 2 gembernootjes
  • 1 krop sla
  • 1 citroen

Bereidingswijze

  • Maak de sla schoon en droog.
  • Maak de garnalen schoon.
  • Schil de bananen en snij ze in plakjes.
  • Snij de citroen in partjes.
  • Leg in elk cocktailglas een slablaadje, leg er wat garnalen en plakjes banaan op en schep er een paar eetlepels cocktailsaus over.
  • Halveer de gembernootjes en leg op elke cocktail een halve gembernoot.
  • Zet partjes citroen op de rand van het glas.

Rawon

Kruidige soep met vlees

Lees meer...

 

Nieuwe gerechten

Sajor Bajem Djagoeng (Spinazie soep met mais)

Sajor Bajem Djagoeng

Spinazie soep uit Indonesie, lekker fris in de lente

Gado Gado

Heerlijk vegetarisch recept.

Atjar Ketimun

Makkelijk vegetarisch recept.

Oerab (groenten salade met kokos)

Groentensalade met kokos.

Djaganan

Een gezond vegetarisch recept uit Indonesie.
Loading ...