Ingrediënten:
- 1 liter water
- 1 pond spinazie
- 4 of 5 jonge maïs kolven
- 1 theelepel Laos
- 1 eetlepel sterk trassi water
- 1 grote in schijfjes gesneden ui
- 1 rode of groene lombok in partjes
- 5 fijngestampte Kemirie pitten
- zout
Bereidingswijze
- Was de spinazie goed schoon en laat uitlekken.<.li>
- Ontdoe de maïs van de bladeren en de haren en snijd ze overlangs in tweeën en daarna in drieën.<.li>
- Week een stuk trassi in warm water (ongeveer 2 eetlepels water). Vermeng de kruiden en het trassi water goed door elkaar. Vervolgens meng je dit met het water en breng samen met de spinazie aan de kook.
- Laat dan ongeveer een half uur zacht doorkoken, terwijl u de gesneden maïs mee kookt. Proef daarna de smaak van de soep en maak het af met zout naar smaak.
(gebruik een staafmixer om een "gladde" soep te krijgen)