Recepten uit de Indische Keuken - ontdekt met ons de heerlijkste Indische gerechten

Gebruikerswaardering:  / 0
ZwakZeer goed 

Ingrediënten:

  • 1 liter water
  • 1 pond spinazie
  • 4 of 5 jonge maïs kolven
  • 1 theelepel Laos
  • 1 eetlepel sterk trassi water
  • 1 grote in schijfjes gesneden ui
  • 1 rode of groene lombok in partjes
  • 5 fijngestampte Kemirie pitten
  • zout

Bereidingswijze

  • Was de spinazie goed schoon en laat uitlekken.<.li>
  • Ontdoe de maïs van de bladeren en de haren en snijd ze overlangs in tweeën en daarna in drieën.<.li>
  • Week een stuk trassi in warm water (ongeveer 2 eetlepels water).
  • Vermeng de kruiden en het trassi water goed door elkaar. Vervolgens meng je dit met het water en breng samen met de spinazie aan de kook.
  • Laat dan ongeveer een half uur zacht doorkoken, terwijl u de gesneden maïs mee kookt. Proef daarna de smaak van de soep en maak het af met zout naar smaak.
    (gebruik een staafmixer om een "gladde" soep te krijgen)
 

Nieuwe gerechten

Sajor Bajem Djagoeng (Spinazie soep met mais)

Sajor Bajem Djagoeng

Spinazie soep uit Indonesie, lekker fris in de lente

Gado Gado

Heerlijk vegetarisch recept.

Atjar Ketimun

Makkelijk vegetarisch recept.

Oerab (groenten salade met kokos)

Groentensalade met kokos.

Djaganan

Een gezond vegetarisch recept uit Indonesie.
Loading ...