Recepten uit de Indische Keuken - ontdekt met ons de heerlijkste Indische gerechten

Sajur Tumis (gefruite groenten met runderpoulet)

Gebruikerswaardering:  / 0
ZwakZeer goed 

Ingredienten

  • 50 gram runderpoulet
  • ongeveer 8 wortels
  • 250 gram sperciebonen
  • 1 groene paprika
  • 1/4 pak tahu
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 mespunt terasi
  • 2 plakjes laos
  • 2 daun salam
  • 1 eetlepel asamwater
  • 1 theelepel ve-tsin
  • 1 theelepel aromat
  • 1 bouillontablet
  • olie

Bereiding

  • Poulet in weinig water gaarkoken, daarna de poulet kleinsnijden en de bouillon inkoken tot 1 1/2 dl
  • Tahu in plakken van 1 cm. dik snijden, frituren en laten uitlekken. Als de tahu koud is, in blokjes snijden
  • Wortels in schuine plakjes snijden
  • Paprika‚Äôs ontdoen van pitten en zaadlijsten, en in schuine reepjes snijden
  • Ui en knoflook fijnsnijden, en lichtbruin fruiten in 3 eetlepels olie.
  • Terasi, laos en daun salam toevoegen en laten meefruiten
  • Poulet, groenten, ve-tsin, aromat, bouillontablet, asamwater en vleesbouillon toevoegen en halfgaar koken, daarna de blokjes tahu erbij en verder gaar laten worden
 

Nieuwe gerechten

Sajor Bajem Djagoeng (Spinazie soep met mais)

Sajor Bajem Djagoeng

Spinazie soep uit Indonesie, lekker fris in de lente

Gado Gado

Heerlijk vegetarisch recept.

Atjar Ketimun

Makkelijk vegetarisch recept.

Oerab (groenten salade met kokos)

Groentensalade met kokos.

Djaganan

Een gezond vegetarisch recept uit Indonesie.
Loading ...