Javaanse kerriesoep

soep voor 4 personen

  • Snipper de ui en de knoflook
  • Fruit de ui in de olie en voeg de knoflook, het kerriepoeder, de djahé, laos en sambal toe
  • Schep alles goed om en voeg vervolgens de bouillon toe
  • Laat het geheel aan de kook komen
  • Snijd de paprika en het kippenvlees fijn en doe deze in de soep
  • Laat de soep nog 2 minuten koken en voeg het citroensap toe

  • 250 g gaar kippevlees
  • 1 grote ui
  • 1 teentje bawang putih (knoflook)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel djahé
  • 1 theelepel laos
  • 0,5 theelepel sambal oelek
  • 1 l kippenbouillon
  • 0,5 rode paprika
  • 1 theelepel citroensap