Indische kippensoep

soep voor 4 personen

  • Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak hierin de ui end de knoflook lichtbruin
  • Voeg de gesneden kip, de boemboe en 1 liter water toe en breng aan de kook
  • Laat de bouillon ongeveer 15 minuten zachtjes koken
  • Schep op een bord en leg in het midden wat fijne prei-ringetjes en taugĂ© op de soep
  • Leg hierop een in de lengte gehalveerd hardgekookt ei
  • Wijnadvies: Hardys Sailing Colombard-Chardonnay South Eastern Australia

  • 2 kipfilets, in stukjes
  • 1 pakje boemboe ajam paniki (Conimex)
  • 50 g taugĂ©
  • 1 prei, in ringetjes
  • 2 teentjes bawang putih (knoflook), fijngehakt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 eieren, hardgekookt