Artikelen
Katjan Idjo soep
Pittige soep
Ingrediƫnten:
- 1 kg Kajang Idjo bonen (van de toko)
- 250 gram prei
- 250 gram selderij
- 1 soepkip
- 1 bouillonblokje
- 2 grote uien
- nootmuskaat
- peper
- zout
Voorbereiding
- Was de bonen
- Snij de prij in stukjes
- Snij de seldery in stukjes
- Snipper en fruit de uien
Bereidingswijze
- Zet de kip met bonen op
- Voeg direct een bouillonblokje, wat peper en nootmuskaat toe ( en eventueel zout of aromat )
- Laat het koken tot dat de soepkip van de botjes loslaat
- Haal de soepkip uit de pan. Vervolgens doet u de groente bij de bouillon en laat dit koken
- Als laatste haalt u de botjes van de soepkip en doet dit terug in de pan
- Voeg direct het gefruiten ui toe. Vervolgens nog 10 minuten laten koken
- Kip met boontjes opzetten.
- Voeg meteen het bouillonblokje en wat peper en nootmuskaat toe (en desgewenst wat zout)
- Dit alles koken totdat de kip van de botjes loslaat
- Kip uit pan halen. De groente bij bouillon doen. Dit laten koken
- Haal de kip van de botjes en doe het terug in de pan. Voeg meteen het gefruiten ui toe. Laat dit nog een minuut of 10 koken