Recepten uit de Indische Keuken - ontdekt met ons de heerlijkste Indische gerechten

Sajur Tjampur

Lekker Indisch gerecht gemengde groenten en runderpoulet.

Ingredienten

  • 100 gram runderpoulet
  • 2 1/2 dl. water
  • 500 gram sperziebonen
  • 250 gram wortels
  • 125 gram rebong (strip)
  • 2 groene paprika’s
  • 1 of 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 plakjes djahé
  • 1 theelepel vetsin
  • 1 theelepel aromat
  • 1 bouillontablet
  • 1 mespunt peper
  • olie
  • zout

Bereiding

  • Runderpoulet gaar koken in 2 1/2 dl. water.
  • Poulet kleinsnijden en de vleesbouillon bewaren.
  • Wortels schoonmaken en in dunne schuine plakjes snijden.
  • Paprika’s wassen, pitten en zaadlijsten verwijderen, en daarna in lange reepjes snijden. Rebung in reepjes van 3cm snijden.
  • Knoflook fijnsnijden en met de plakjes djahé in de tjobe fijnstampen.
  • Ui fijnsnijden en in 2 eetlepels olie fruiten; op het laatst djahé en knoflook erbij doen.
  • Het vlees aan de gefruite uien, en vervolgens de vetsin, aromat, bouillontablet en peper toevoegen.
  • Achtereenvolgens hieraan toevoegen de wortels en als deze gaar zijn, de boontjes en de rebung. Paprika erbij doen, als de groenten bijna gaar zijn.
  • De groenten mogen niet te gaar worden: ze moeten knapperig blijven.
  • Op het laatst de vleesbouillon toevoegen, zodat er een sausje ontstaat.
 
Loading ...