Recepten uit de Indische Keuken - ontdekt met ons de heerlijkste Indische gerechten

Sop Bawang

Uiensoep uit Indonesie

Ingrediƫnten:

  • 500 gram uien fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 2-3 magere spek- of hamlappen
  • 2 blaadjes djeroek poeroet
  • 3 eieren
  • selderie
  • maggie
  • ve-tsin
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

  • Trek van het vlees en djeroek poeroet ca. 2 liter bouillon.
  • Is het vlees gaar, dan in stukjes snijden.
  • Fruit in wat olie de knoflook, uien en voeg de stukjes vlees erbij.
  • Maak het geheel af met de kruiden.
  • Kluts de eieren met wat zout, nootmuskaat, ve-tsin en wat fijngesneden selderie.
  • Bak er omeletten van, rol ze op en in reepjes snijden.
  • Laat dan alles met de bouillon op een klein vuur sudderen.
  • Maggi naar smaak toevoegen.
  • Stokbrood met gesmolten oude kaas hoort erbij.
 
Loading ...