Recepten uit de Indische Keuken - ontdekt met ons de heerlijkste Indische gerechten

Sajor Bajem Djagoeng

Spinazie soep uit Indonesie, lekker fris in de lente

Ingrediënten:

  • 1 liter water
  • 1 pond spinazie
  • 4 of 5 jonge maïs kolven
  • 1 theelepel Laos
  • 1 eetlepel sterk trassi water
  • 1 grote in schijfjes gesneden ui
  • 1 rode of groene lombok in partjes
  • 5 fijngestampte Kemirie pitten
  • zout

Bereidingswijze

  • Was de spinazie goed schoon en laat uitlekken.<.li>
  • Ontdoe de maïs van de bladeren en de haren en snijd ze overlangs in tweeën en daarna in drieën.<.li>
  • Week een stuk trassi in warm water (ongeveer 2 eetlepels water).
  • Vermeng de kruiden en het trassi water goed door elkaar. Vervolgens meng je dit met het water en breng samen met de spinazie aan de kook.
  • Laat dan ongeveer een half uur zacht doorkoken, terwijl u de gesneden maïs mee kookt. Proef daarna de smaak van de soep en maak het af met zout naar smaak.
    (gebruik een staafmixer om een "gladde" soep te krijgen)
 
Loading ...