Recepten uit de Indische Keuken - ontdekt met ons de heerlijkste Indische gerechten

Javaanse kerriesoep

Ingredienten

  • 250 g gaar kippevlees
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel djahé
  • 1 theelepel laos
  • ½ theelepel sambal oelek
  • 1 l kippenbouillon
  • ½ rode paprika
  • 1 theelepel citroensap

Beschrijving

  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Fruit de ui in de olie en voeg de knoflook, het kerriepoeder, de djahé, laos en sambal toe.
  • Schep alles goed om en voeg vervolgens de bouillon toe.
  • Laat het geheel aan de kook komen.
  • Snijd de paprika en het kippenvlees fijn en doe deze in de soep.
  • Laat de soep nog 2 minuten koken en voeg het citroensap toe.
 
Loading ...