Recepten uit de Indische Keuken - ontdekt met ons de heerlijkste Indische gerechten

Sajur Tumis (gefruite groenten met runderpoulet)

Gefruite groenten op de Indische manier.

Ingredienten

  • 50 gram runderpoulet
  • ongeveer 8 wortels
  • 250 gram sperciebonen
  • 1 groene paprika
  • 1/4 pak tahu
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 mespunt terasi
  • 2 plakjes laos
  • 2 daun salam
  • 1 eetlepel asamwater
  • 1 theelepel ve-tsin
  • 1 theelepel aromat
  • 1 bouillontablet
  • olie

Bereiding

  • Poulet in weinig water gaarkoken, daarna de poulet kleinsnijden en de bouillon inkoken tot 1 1/2 dl
  • Tahu in plakken van 1 cm. dik snijden, frituren en laten uitlekken. Als de tahu koud is, in blokjes snijden
  • Wortels in schuine plakjes snijden
  • Paprika‚Äôs ontdoen van pitten en zaadlijsten, en in schuine reepjes snijden
  • Ui en knoflook fijnsnijden, en lichtbruin fruiten in 3 eetlepels olie.
  • Terasi, laos en daun salam toevoegen en laten meefruiten
  • Poulet, groenten, ve-tsin, aromat, bouillontablet, asamwater en vleesbouillon toevoegen en halfgaar koken, daarna de blokjes tahu erbij en verder gaar laten worden
 
Loading ...