Recepten uit de Indische Keuken - ontdekt met ons de heerlijkste Indische gerechten

Agar Agar Dengan

Pudding met mango

Ingredienten

  • 5 eetlepels agar-agar poeder
  • 2 rijpe, fijngehakte mango's
  • sap van 1 citroen
  • 90 gram suiker
  • water

voor de kokossaus:

  • 3 eieren
  • 60 gram bruine suiker
  • mespuntje zout
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 7 deciliter melk

Beschrijving

  • Laat de agar agar één nacht in voldoende water weken.
  • Pureer de mango in een keukenmachine en voeg het citroensap toe.
  • Voeg zoveel water toe dat de hoeveelheid mango en water samen 1m5 liter bedraagt.
  • Vermeng de agar agar, mango en de suiker in een sauspan en laat het geheel sudderen tot de suiker en agar agar zijn opgelost.
  • Roer regelmatig.
  • Doe het over in een puddingvorm en laat het afkoelen.
  • Doe de eieren en suiker in een kom. Roer ze au-bain-Marie luchtig.
  • Voeg een mespuntje zout en melk en roer het weer goed.
  • Laat de saus au-bain-Marie dik worden. Doe de kokos erbij.
  • Stort de pudding op een bord of schaal en serveer de warme of koude saus erbij.
 
Loading ...