Recepten uit de Indische Keuken - ontdekt met ons de heerlijkste Indische gerechten

Bami Godok (bamisoep)

Bami Godok

Bami soep uit Indonesie

Ingrediënten:

  • 250 gram dunne bami 5-6 champignons fijngesneden
  • 12 peultjes in reepjes
  • 150 gram kippenborst
  • 1 flinke plak ham in reepjes
  • 4 worteltjes in reepjes
  • ½ blikje bamboespruiten
  • 1 handje taugé schoongemaakt
  • zout
  • peper
  • ve-tsin

Bereidingswijze

  • Kook de bami gaar en uit laten lekken. Klaar houden voor gebruik.
  • Van de kip 1,5 liter bouillon trekken. Is de kip gaar, haal deze eruit en in kleine stukjes plukken.
  • Laat de bouillon op een klein vuur sudderen. Bamboespruiten in schijfjes snijden.
  • Voeg de kip en de rest van de ingrediënten toe.
  • Kruiden naar eigen smaak toevoegen.
  • Nu de bami erbij en alles goed doorroeren.
  • Maak een omelet en snij deze in kleine stukjes. Garneer er de bami mee.
Loading ...