Recepten uit de Indische Keuken - ontdekt met ons de heerlijkste Indische gerechten

Wonton soep

Soep met wontons

Ingrediƫnten voor 16 wontons:

  • 1,5 liter water
  • 16 wontonvellen
  • 200 gram garnalen
  • 300 gram kipfilet
  • kippenpoten
  • bieslook
  • 2 theelepels geschaafde verse gember
  • 2 schijfjes gember
  • halve gesneden wortel
  • paksoi
  • fijngehakte bosui
  • sesamolie

Bereidingswijze

  • Meng de de garnalen, kipfilet en de bieslook zodat er een stevige massa ontstaat.
  • Laat de wontonvellen ontdooien en vul deze met de vulling.
  • Plak de vellen dicht met een beetje water.
  • Zet een pan met koud water op het vuur en breng het aan de kook.
  • Voeg de kippepoten toe samen met de gember en de wortel.
  • Laat het voor circa 20 tot 30 minuten koken.
  • Laat het even trekken en haal daarna de ingrediĆ«nten eruit.
  • Gebruik de kip voor de vulling van de wonton.
  • Breng de bouillon op smaak met water en zout.
  • Voor het serveren doe dan wat paksoi in de kommetjes, een klein beetje fijngehakte bosui en 2 wontons.
  • Giet de bouillon hierover met een druppel sesamolie.
 
Loading ...