Recepten uit de Indische Keuken - ontdekt met ons de heerlijkste Indische gerechten

Kue Lapis (spekkoek)

Spekkoek als toetje

Recept voor overheerlijke spekkoek.

Ingredienten

  • 20 eieren
  • 300 gram bloem
  • 300 gram boter
  • 500 gram suiker
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kruidnagel
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel foelie

Bereiding

  • Splits de eieren in wit en dooier.
  • Roer de eidooiers samen met de boter en suiker tot een gladde massa.
  • Voeg al roerend de bloem erdoor.
  • Klop de eiwitten tot schuim en voeg deze toe aan het beslag en deel het beslag in tweeën.
  • Voeg aan één helft van het beslag de kruiden toe.
  • Vet een vorm in en stop er een laagje beslag in.
  • Laat de laag in de oven gaar worden.
  • Voeg vervolgens de volgende laag toe van de andere helft en laat dit gaar worden.
  • Herhaal deze stappen tot het deeg op is.
 
Loading ...