Recepten uit de Indische Keuken - ontdekt met ons de heerlijkste Indische gerechten

Ananas prol

Ingredienten

  • 8 plakken ananas
  • 8 sneedjes oud bruin
  • 3 eieren
  • 100 gram basterdsuiker
  • kaneel
  • boter
  • 2 deciliter melk
ananas prol

Bereiding

  • Snijd een verse ananas in plakken, halveer ze, verwijder het hart en bestrooi ze met 2 à 3 eetlepels suiker en een beetje kaneel. Laat ze uitlekken (halveer als ananas uit blik wordt gebruikt de schijven)
  • Bestrooi de ananas schijven met kaneel en laat ze uitlekken.
  • Klop 1 ei met 50 gram suiker, kaneel en melk. Week het brood hierin.
  • Beboter een vuurvaste schaal in. Leg er een laag geweekt brood in en daar bovenop de gehalveerde schijven ananas. Vervolgens weer een laag geweekt brood.
  • Scheid 2 eieren in dooiers en eiwit.
  • Klop het restant van de suiker schuimig met de eierdooiers en sla het eiwit stijf.
  • Meng de geklopte dooiers en het geslagen eiwit goed door elkaar, zodat een egale witte massa ontstaat. Spreid het uit over de bovenste broodlaag in de vuurvaste schotel en bak het in een oven van 190 graden C (gasovenstand 2) gaar en lichtbruin.
Dit gerecht kan men warm of koud eten.
 
Loading ...