Recepten uit de Indische Keuken - ontdekt met ons de heerlijkste Indische gerechten

Risolles (gevulde flensjes)

Gevulde flensjes als toetje

Ingredienten (voor 4 personen)

  • 250 gram gehakt
  • 1 eetlepel doperwten
  • 1 eetlepel worteltjes
  • 1 eetlepel selderij
  • 1 eetlepel prei
  • 1 ui
  • nootmuskaat
  • suiker
  • bloem
  • 1 losgeklopte eidooier
  • paneermeel
  • melk
  • 1 deciliter olie
  • peper
  • zout
Beschrijving
  • Bak of fruit de fijngesneden ui, gehakt, prei, selderie, worteltjes en doperwten tesamen.
  • Zout en suiker naar smaak toevoegen.
  • Van bloem, melk, peper, nootmuskaat en boter maakt u een sausje, waardoor u de groenten mengt, zodat er een ragout ontstaat.
  • Hiermee vult u de flensjes: U vouwt ze dicht, en wentelt ze door de eidooier en daarna door de paneermeel.
  • In de niet te hete olie bakt u ze goudbruin.
 
Loading ...