Recepten uit de Indische Keuken - ontdekt met ons de heerlijkste Indische gerechten

Buhun injn - zwarte rijst pudding

Zwarte rijst pudding als toetje

Ingredienten

  • 250 gram zwarte kleefrijst
  • 180 gram witte kleefrijst
  • 375 mililiter dikke kokosmelk
  • 125 mililiter palmsuikerstroop
  • 2 pandanblaadjes
  • 1000 ml water

Beschrijving

  • Spoel de twee rijstsoorten twee minuten goed onder stromend water af.
  • Doe vervolgens het water, de rijst en het pandanblad in een pan.
  • Laat dit dan ongeveer 40 minuten sudderen.
  • Voeg vervolgens de palmsuiker toe en laat het geheel koken totdat het merendeel van het vocht is verdampt.
  • Breng eventueel op smaak met zout.
  • Haal het vervolgens van het vuur en laat de rijst afkoelen.
  • Serveer op kamertemperatuur, overgoten met de kokosmelk.
 
Loading ...